SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/005 | 5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Szolnoki Szakképzési Centrum önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, több OM azonosítóval (203056) rendelkező iskola, mely 11 szakképző intézménnyel, 25 telephelyen végez alapfeladatként szakmai középfokú oktatási tevékenységet. A szakképzési feladatot ellátó szakképző intézmények egyéni arculatukat, hagyományaikat megőrizve, pedagógiai-szakmai önállóságot élvezve végzik nevelő-oktató munkájukat. A Centrum iskolái évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be Szolnokon és tágabb környezetében – Jászberényben, Martfűn és Újszászon – a vállalatok szakképzett munkaerejének biztosításában. Az iskolai rendszerű, nappali munkarendes oktatáson túl az első és a második szakképesítés ingyenes megszerzésére is lehetőséget kínálunk szintén iskolarendszerű felnőttek oktatása  képzési kínálatunkkal, többnyire esti munkarendben.

Az iskolarendszeren kívüli felnőttek képzésének tevékenysége a foglalkoztatást elősegítő pályázati programok által finanszírozottan, illetve a helyi munkaerő-piaci igényekre tekintettel szervezzük. Képzési palettánk folyamatosan fejlődik, bővül, egyre több engedélyezett képzés szerepel kínálatunkban. A vállalkozások, mint megrendelők szükségleteinek kielégítése érdekében Felnőttképzési Központunk hatékony megoldást jelenthet ismeret-kiegészítésre, továbbképzésre, tudás szinten tartásra, vagy éppen az új munkaerő betanítására. Választható ágazataink: Egészségügy, Egészségügyi technika, Elektronika és elektrotechnika (Villamosipar és elektronika), Élelmiszeripar, Építőipar, Épületgépészet, Fa- és bútoripar (Faipar),  Gépészet, Informatika és távközlés (Informatika), Kereskedelem, Könnyűipar, Környezetvédelem és vízügy (Környezetvédelem, Vízügy), Közgazdaság, Közlekedés és szállítmányozás (Közlekedés), Kreatív (Képző- és iparművészet), Közlekedésgépész, Közművelődés, Mezőgazdaság és erdészet (Erdészet és vadgazdálkodás), Pedagógia, Rendészet és közszolgálat, Specializált gép- és járműgyártás, Sport, Szépészet, Szociális, Ügyvitel, Turizmus-vendéglátás (Turisztika, Vendéglátóipar),Vegyipar.

A Szolnoki Szakképzési Centrum középpontjában a tanuló áll. Az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli képzéseink szakmai színvonalát garantálják a jó szakmai felkészültségű, felnőttoktatási módszertani kultúrával és tapasztalattal is rendelkező tanáraink, oktatóink. Sikerünk záloga, hogy a tanulóink számára külső gyakorlati képzőhelyi partnereinknél biztosítjuk a valós munkahelyi környezet megismerését annak érdekében, hogy minél több, a gyakorlati életből vett tudást, tapasztalatot szerezzenek. Jöjjön el pályaorientációs és egyéb rendezvényeinkre, kövesse honlapunkat és figyelje egyéb platformokon megjelenő híreinket!

 Kalmár Andrea főigazgató és Hicsó György kancellár

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Telefon: +36-56/420-203 vagy +36-20/533-0342

E-mail: petofi@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000758


2024Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola