SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/005 | 5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Energy @ School

Európában 7 országban kapcsolódtak be a projektbe, többek közt Magyarország is, ezen belül Újszilvás, Debrecen és Szolnokról 5 iskola. A mi tagintézményünk az egyik, ahol a diákokat, mint Junior energiaőröket képzik ki, készítik fel az energiatudatosságra az iskolában. 3. éve tart a pályázat, amely alatt már megismerkedtek tanulóink az energiák legoptimálisabb hasznosításával.

Milyen feladataink vannak?

– Láttak szolnoki és környékbeli példákat is arra, hogyan lehet a legkedvezőbben kihasználni a föld vagy akár a nap energiáját, hogyan lehet fogyasztásainkat csökkenteni.

– Megismerkedtek azokkal a műszerekkel és berendezésekkel, amelyek az iskolában is fel lettek már szerelve. Ezek mérik a villamos energiafogyasztást vagy éppen a fűtéssel kapcsolatos értékek olvashatók le.

– Az ISTA nevű vállalat többször tartott nekik már továbbképzést, amikor is gyakorolták, hogyan is lehet a leolvasott adatokat feldolgozni, milyen következtetéseket lehet levonni, és egy pazarló energiafelhasználást hogyan lehet csökkenteni.

Nagy hangsúlyt fektet a pályázat és a Senior energiaőr is arra, hogy ne csak a Junior őrök ismerkedjenek meg az energiatudatos életmóddal, hanem azt adják tovább társaiknak is, vagy a megszerzett tudást vigyék magukkal haza.


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Telefon: +36-56/420-203 vagy +36-20/533-0342

E-mail: petofi@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000758


2024Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola